Wie of wat is IDC?

 

Wij zijn een Belgisch, ambachtelijk bekledingsbedrijf en zijn actief sinds 2005 met het op maat bekleden van  vaar- en zit rijtuigen zoals auto’s, moto , caravans, mobilhomes ,oldtimers en ook niet te vergeten stoelen, kussens, zitbanken, poefen ,akoestische panelen enz …. .(alles wat te bekleden valt !!!)

Wij hebben een team van gespecialiseerde vakmensen op het gebied van patronen maken snijden ,stikken en bekleden.

U kan uw leder/stof/kunstleder  selecteren uit een zeer ruim gamma.

 

In onze beleving is elk interieur een project ;en kwaliteit vind u terug in elk aspect van ons bedrijf.

Niet alleen het leder ,stof en de hulpmaterialen zijn van topkwaliteit ,maar ook wordt er veel aandacht besteed aan personeel, pand, gereedschap en persoonlijke aandacht voor elke klant.

 

PRODUCTIE

Om een hoogwaardig product te kunnen leveren in onze sector is vakkennis een vereiste.

Hoewel lederen bekleding een veelvoorkomende optie is in de hedendaagse auto ,blijft het een ingrijpend proces waarbij 20 tot 60 manuren per interieur besteed worden.

Bij IDC is elk interieur een  project  waarbij de klant de volledige keuze krijgt uit ledersoorten ,kleuren en stiksels ;hierdoor is onze taak nog iets uitgebreider.

Wij beschikken ook over een computer gestuurd snijmachine waardoor wij ook in staat zijn om seriewerk te doen met een beperkt aantal mensen.

Om kwaliteit te garanderen hebben we gekozen om alles zelf te produceren ,en dus volledige grip te hebben op dit proces.

 

DEALERS

De producten van IDC zijn meestal via uw eigen autobedrijf te verkrijgen.

Het voordeel van levering via de dealer is dat het leder steeds wordt ingebouwd voordat u uw auto ophaalt. Ook kan in geval van lease of financiering deze optie meteen worden mee genomen.

Indien uw autobedrijf niet op de hoogte is van de werkwijze of het product gamma van IDC bekleding kunt u contact opnemen op het nr  0478/26. 46. 15

 

VOORDELEN VAN LEDER

Leder geeft uw interieur klasse .sinds jaar en dag maakt leder deel uit van het dagelijkse leven van de mens , en bewijst het enerzijds zijn nut als sterk en duurzaam materiaal ,en anderzijds geeft het vele producten en oppervlakken een luxueus en comfortabel uiterlijk.

In de praktijk is leder ,bij juist gebruik ,een duurzaam product wat jarenlang meegaat.

Door de natuurlijke oorsprong van het materiaal is het , in tegenstelling tot kunststoffen in staat om vocht te reguleren en de temperatuur van het lichaam aan te nemen….

Ook is leder een materiaal wat geen stof opneemt ,hetgeen zeker voordelen biedt  ten aanzien van een gezond leefklimaat in de auto. Ook is oppervlakkig vuil makkelijk te verwijderen, en worden geuren minder snel opgenomen.

 

VOORDELEN VAN NADIEN INBOUWEN

De lederoptie bij een nieuwe auto is vaak beperkt tot enkele kleuren.

Of is in het gekozen model of pakket helemaal geen leder verkrijgbaar.

Elk interieur wordt op bestelling geproduceerd .Dat wil zeggen dat u bij elk interieur de keuze heeft uit alle kleuren leder ,alle soorten leder en alle kleuren stiknaden die wij leveren .ons kleuren aanbod bestaat uit een tiental eigen IDC kleuren ,vele originele kleuren van bepaalde automerken ,en de vele collecties van diverse looierijen op de wereld .